Klubb Impuls Staffan Bråsjö trio & Julia Strzalek

Bild på artisterna
Datum: torsdag 2 mars
Tid: 19:00 - 22:00
Plats: Fängelset
Arrangör: Klubb impuls
Åldergräns: Ingen
Pris: 150:- Ordinarie. 100:- Student/Pensionär/Låginkomst 0:- Under 18 år.
Facebook event: Facebook event
Köp biljett: Köp biljett

Klubb Impuls banar väg för ny, ung jazz som utmanar. Inför denna konsert har Klubb Impuls bjudit in Staffan Bråsjös koncept “Stratosfär” och Julia Strzaleks “TVÅ”. Det blir en unik kväll där både moderna toner och friare toner får rum; violinens klassiska stil får jazzfärg och unisona klanger öser ut från både sång och blås.

Plats: Kulturhuset Fängelset, Kålltorpsgatan 2
https://www.fangelset.se/
Dörrar: 19:00
Första konsertstart: 19:30
Andra konsertstart: 20:45

STRATOSFÄR
Lyssna mer noggrant, så skönjer kontrapunktiska dialoger från Beethovens sjunde symfoni, som samsas med stämmor ur en vältummad koralbok, som i sin tur får ge vika för improvisationer som doftar av parisiskt sekelskifte. Ändå ryms en enkelhet och rytmiskt anslag som förknippas med samtida jazz och det samlade intrycket blir genreutplånande. Stratosfär är visuell musik från början till slut. Personlig, visuell och subtilt slagkraftig.

Staffan Bråsjö (Stockholm 1989) – Pianist, organist, kompositör och körledare utbildad vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet samt Kungliga musikhögskolan i Stockholm. I grunden jazzpianist som törstar efter Bach, kontrapunkt och leder Enskede-Årsta gosskör. Tidigare verksam tillsammans med Into the Wild, Daniel Onyango, Turteatern mm.

https://open.spotify.com/track/1006x2YfId8oQUReVFZk9o…

Staffan Bråsjö – Piano, komposition
Alva Press – violin
Vilhelm Bromander – kontrabas

TVÅ
Julia Strzalek, född 1989, är en tysk saxofonist och kompositör bosatt i Stockholm sedan flera år tillbaka. Hon studerade vid musikkonservatoriet i Mannheim och på kungliga musikhögskolan i Stockholm där hon tog examen 2014. Julia är verksam inom jazz och improviserad musik. Hon har släppt två hyllade album med sin egen grupp, ’Kolibri’ (2016) och ’TVÅ’ (2020). 2018 fick hon det prestigefyllda improvisationspriset av SKAP (svenska tonsättare och textförfattare).

https://open.spotify.com/artist/1EbW3Q2y5bhyoy0UgzctuB…

Julia Strzalek – sax, komposition
Karoline Wallace – sång, text
Mats Äleklint – trombon
Niklas Barnö – trumpet
Johan Graden – piano
Vilhelm Bromander – kontrabas
Dennis Egberth – trummor

___________
Biljetter säljs via Billetto (se biljettlänk) samt i entré i med swishbetalning.
Fika och snacks kommer att finnas till försäljning.
Eventet är drogfritt arrangerat och ingen åldersgräns för entré. Vi rekommenderar vuxna med mindre barn att ha med hörselskydd.
Arrangemanget genomförs med stöd av Kulturrådet i samarbete med Kulturhuset Fängelset.
VARMT VÄLKOMNA!
____________________________
Tillgängligheten inne vår i lokal är god. Huvudentrén har endast trappor upp men via innergården finns det ramp till lokalen för dig som behöver. Välkommen att kontakta oss så kan vi guida och hjälpa dig! Mer information om tillgängligheten finns i tillgänglighetsdatabasen:
https://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Fangelset/
På Klubb Impuls så har vi vanligtvis inte bordsbokning men vi välkomnar alla som har särskilda behov att maila oss inför besök så skall vi göra vårt bästa för att underlätta ert besök!
Du hittar till Klubb Impuls från närmsta hållplatsen ”Stockholmsgatan” genom att följa allén bort från hållplatsen med kyrkogården på din högra sida. Följ gångvägen i ca 500m sedan är du framme!

På fangelset.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. View more
Acceptera kakor