KLUBB IMPULS

Datum: torsdag 2 november
Tid: 19:00 - 22:00
Plats: Fängelset
Arrangör: Klubb Impuls
Åldergräns: 13 år
Facebook event: Facebook event
Köp biljett: Köp biljett

Hej alla fina musikälskare! Nu har det blivit dags för två till av höstens fantastiska bokningar att inta scenen. Det blir en blandning av modern jazz och pop och fri improvisation med stora kontraster. Vi presenterar: Ellen Mölck Group och Sofia Jernberg/Mette Rasmussen.

Plats: Fängelset, Kålltorpsgatan 2
Dörrar: 19:00
Första konsertstart: 19:30
Andra konsertstart: 20:45

I Ellen Mölck Group möts lyssnaren av stämningsfulla melodier och personliga texter i en sfär av modern jazz och pop. Inspirationen kommer från Lars Danielsson, Karmen Rõivassepp och Keith Jarrett; De pulserande rytmerna, den luftiga harmoniken, den lämnar i sin tur plats för bandets färgstarka improvisationer och får de individuella rösterna att blomstra tillsammans.

Wilma Hammarklev – sång
Simone Vroland – saxofon
Martin Friis – gitarr
Alice Castell – bas
Ellen Mölck – trummor

Duon Jernberg/Rasmussen spelar ett sätt att man upplever omfånget från fullhalsig eufori till skuttande, stammande, ömtåliga texturer. Då ser man att samspelet mellan Rasmussen och Jernberg inte avtar ens ett ögonblick. Det är svepande och cirklande; i ena stunden sammanstrålar långa, ojämna utrop som suddar ut distinktionen mellan saxofon och röst för att sedan snurra vidare i olika riktningar igen. De musikaliska två lämnar dock inget åt slumpen, då skapandet av denna slags intuitiva, improviserade ömsesidighet har känslan av att ha formats under många år.

Sofia Jernberg – röst
Mette Rasmussen – saxofon
Lyssna här: https://www.youtube.com/watch?v=o3dj3UexPlI

På fangelset.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. View more
Acceptera kakor